tirsdag 10. november 2015

Fedre og sønner og innimellom en onkel

Mark Millar og Frank Quitely er etter hvert blitt giganter innen det internasjonale seriemiljøet. Millar som forfatter og Quitely for blant annet sitt samarbeid med Grant Morrison (All-Star Superman, New X-Men We3 m.m.. Alle tre er for øvrig skotter uten at det skal ha noe med saken å gjøre. Første gangen Millar og Quitely samarbeidet var når Millar overtok som forfatter av Image-serien The Authority tilbake i 2001. Denne var skapt av Warren Ellis, ikke skotte. Millar og Quitely gjenopptok samarbeidet i 2013 og da skapte de den 12 hefters miniserien Jupiter`s Legacy.

Historien i Jupiter`s Legacy starter i 1932 og den verdensomspennende depresjonen har gjort seg mer enn bare gjeldende. En gruppe unge amerikanere har kommet til en nord-afrikansk kystby for å hyre en båt. De leter etter en øy som ikke eksisterer, men som en i følget har sett i drømme. Her skal de finne det som skal frelse Amerika fra det økonomiske kaoset det nå befinner seg i. De finner øyen og løsningen gitt dem ble superkrefter.
Så spoler handlingen frem til 2013. De opprinnelige superheltene er blitt gamle, men er fremdeles aktive. Nye er kommet til. Fremst blant disse er Utopia som var den som hadde visjonene som førte dem til denne mystiske øyen. Sammen med seg har han broren Brainwave. Utopia er gift med Lady Liberty og sammen har de barna Brandon og Chloe. Hun har ikke tenkt å fortsette i foreldrenes fotspor og Brandon er av den type unge menn som alltid føler at de får for lite anerkjennelse. Og det er nå historien virkelig starter.
Mark Millar skriver som vanlig meget underholdende og med mange nok vrier til at leserne ikke skulle kjede seg. Det er nesten noe Shakespearesk over historien. Det som allikevel er det som gjør størst inntrykk er Quitely`s tegninger. Denne samlingen inneholder de fem første heftene i serien og finnes nå på biblioteket.

Ingen kommentarer: