torsdag 8. mai 2014

Hva andre hadde å si

Lørdag den 03.05. 2014 var det årets Free Comic Book Day eller Tegneseriens dag. Ikke den dagen nordmenn flest har et forhold til, ennå. Startet i 2002 etter en ide fra tegneserieskaperen Jim Valentino, da sjefsredaktør for Image Comics. Så i år fikk sjefen min det innfallet at for å markere dagen skulle jeg plukke ut en tegneserie hver til rundt 25-30 av de ansatte på Stavanger bibliotek. Ingen av dem hyppige lesere av denne, den niende kunstarten. De skulle lese disse seriene, så skrive en kort anmeldelse og denne skulle festes til serien. For så å låne ut disse tegneseriene med, forhåpentligvis, varme anbefalinger på den store dagen. Så her er et knippe av disse.
Usannsynlig vakkert tegnet «langsom» historie!

Linn

Møt Asterios Polyp, arkitekt, professor, forfatter og besserwisser.Men det var før... Nå er han femti, og livet rakner, noe som fører ham ut på skjebnesvanger reise.

Glimrende tenkt og tegnet!

En eksistensiell tegneserie med mye humor og satire, som utfordrer både tanker og følelser.

Marit
Enten så er den skikkelig god, eller så er den skikkelig dårlig. Jeg har ikke peiling, for jeg leste den, men skjønte ingenting. Handler om noen kvinner som blir drept, og en etterforsker som jeg også tror drepte dem. Jeg er ikke helt sikker. Bare forvirra. Er en mørk historie, det skjønte jeg jo. Fin tittel da.

Mette
En samling av tegneserienoveller som virkelig klarer å formidle hvor utfordrende det noen ganger bare kan være å leve, og hvor nødvendig det kan være med et livsendrende valg.

Karen
Døv nattevakt får jobb på Louvre-museet i Paris, hvor kunstverkene lever sitt eget liv etter stengetid. Grågrønn, drømmeaktig atmosfære impoerer mer enn historien.

Åsmund
Varm, humoristisk og rørende fortelling om vennskap, kjærlighet og å leve med HIV på begynnelsen av 90-tallet. Fortalt i et klassisk tegneseriespråk som gjør et alvorlig tema lett tilgjengelig.

Marte
Det tar ikke lang tid før de mørke illustrasjonene setter stemningen for en plass i sørstatene i 1929. Et sted med blues, omstreifere, rasisme og vigilanter. Et sted hvor; Law around here comes and goes…. Her befinner vår omreisende og gitarspillende helt seg, på feil sted, til feil tid. Ettersøkt for et drap han ikke har begått er han på flukt fra loven og det som verre er.
En god beskrivelse av en tidsepoke og et sted som bød på mye tragedie og ondskap, men også roten til noe av det beste innen musikk.

Håkon
Dette er en drømme-, eller heller marerittaktig bok om frykten for alt som kan gå galt. Det begynner nærmest Kafkask; stakkars Percy har liten kontroll over det som skjer. Etter hvert går det bedre og temaene hoper seg opp: kjærlighet, religiøs fanatisme, forhold mellom foreldre og barn og ikke minst døden. Kanskje ikke så muntert, men Percy vokser med oppgavene.

Elisabeth
Liker du grov vold og lav moral? Ta en tur til Texas (med eller uten bibel).

Olav

Ingen kommentarer: