lørdag 10. mai 2014

I don`t want to start any blasphemous rumours

Nå var det en stund siden jeg skrev om om The Wormwood Chronicles. Garth Ennis og hans alternative beskrivelse av endetiden, så vidt nevnt i Johannes åpenbaring. Hvor Jesus, rettferdig gjenfødt som farget, og dyret i antikrist som valgte å være et vanlig menneske og ikke bli den som var ment å rasere vår tilværelse fullstendig. Hva som egentlig skjedde i denne serien har jeg altså nevnt i et tidligere innlegg og det jeg glemte å nevne får en lese seg opp på. Og det var en del fundamentale hendelser som rystet det jordiske, himmelske og det nedenunder. Så kom det et hefte, en tynn uvesentlighet, dårlig tegnet og uinspirert skrevet av Ennis.
Det ble 2009 og da kom miniserien (6 hefter og utgitt på Avatar press) Chronicles of Wormwood: The Last Battle og tegnet av spanjolen Oscar Jimenez. Her har Wormwood blitt tilgitt av sin utkårede, etter å ha hatt forhold med Jean d`Arc, og videre har hun gakket hen og blitt gravid. Hvordan forholde seg til kommende generasjoner når en selv representerer endetiden, blir et av spørsmålene han da må stille seg. Hans nest beste venn, en som har sett Watership Down altfor mange ganger, har vist seg å ha et talent med computere. Noe som er både positivt og negativt. Jay (Jesus) synes å ha blitt bedre av den alvorlige hjerneskaden han ble påført tidligere. Da er det bare en ting som forsurer denne nesten-idyllen. Det at en som var død og fordømt fant en mulighet til nok en gang være pepperet på tampongen.
Bare for å ha nevnt det. Dette er Avatar og det virker som alle tegnerne på dette forlaget er pålagt å følge en mal. Alle de jeg har lest, utenom Jacen Burrows, har en grapsete tegnestil og ikke spesielt tiltalende fargelegging. Her har Ennis` sine karakterer uendelig mye mer de skulle sagt enn i hans tidligere serier. Men når en ser bort fra dette er det allikevel mer løye å lese enn mye annet. Ateisten Ennis har faktisk noe vettugt å melde når det kommer til diskusjonen om religion. Denne serien er horror, humor, ekstreme vulgariteter og det en ofte overser når det kommer til Ennis, dette intelligent medmenneskelige.

Ingen kommentarer: