mandag 11. august 2014

Hva som finnes i mine bokhyller (2)

Tongue ¤ Lash: The Serpents Tooth 1-2 (1996) gir helt klare assosiasjoner til Jean Giraud og historiene han skapte under pseudonymet Moebius. Det mest slående er Dave Taylor`s tegninger, men forfatterne, Randy og Jean-Marc Lofficier, har oversatt en rekke av Girauds serier fra fransk til engelsk. Og si at det ikke har påvirket dem vil vel være et understatement. Begrep som metatid dukker opp til stadighet og det er noe jeg forbinder med Moebius. Handlingen er lagt til en fremtid hvor aztekerne, toltekerne eller et annet av disse sivilisasjonsbyggende sør-amerikanske folkeslagene ikke kom i kontakt med spanjolene (eller andre europeere) og kulturen deres fikk utvikle seg videre. Noe den til gjengjeld også må ha gjort!
Samfunnet er ekstremt lagdelt med aristokratene på topp og så en stige nedover til bunnen hvor bl.a. prostituerte befinner seg. Nå er det slik at en prostituert står i sentrum av det som blir en intrikat sak. Hun blir beilet til av Nail, en mye eldre herre og en som tilhører adelen. Slik går ikke upåaktet hen. Våre helter, som blir tiltalt som klarsynte og ikke privatdetektiver, blir oppsøkt og gitt i oppgave med å finne ut hva denne sammenblandingen av topp og bunn egentlig går ut på. Tongue er en ung kvinne som ser ut til å ha kjøpt nesten hele garderoben sin hos Victoria`s Secret. Lash følger den gjengse herremoten med dress og heldekkende S/M maske. Sammen utgjør de et velfungerende par med sine deduktive og klarsynte evner.
Taylor har i løpet av de siste årene mest konsentrert seg om å fargelegge andre serier og høstet lovord for det. Nå er det bare det at han er også en glimrende tegner. Noe han med rette fikk vist med The Serpent`s Tooth og de to heftene som kom tre år senere. Det er sjelden jeg legger merke til hvordan fargelegging kan komplementere tegningene og gjøre dem om mulig enda bedre. Det skjer her. Historien i Tongue ¤ Lash kan best beskrives som rolsete, men siden Taylor er tegneren gjør ikke det noe i det hele tatt.

Ingen kommentarer: