tirsdag 26. august 2014

Så var tiden kommet for (igjen) å bli misunnelig på svenskene (9)

Kim Waldemar Andersson ble født i Skåne i 1979 uten at det trenger å ha noen som helst betydning for at han ble serieskaper. Han har samarbeidet med Peter Snejberg, en av mine desiderte favoritter blant skandinaviske serieskapere og startet med serien Love Hurts mens han gikk på Serieskolan i Malmø.
Han begynte der i 2003. Kom 2006 og hans serie Love Hurts ble publisert i den svenske utgaven av Nemi, for siden også å bli utgitt i den finske og norske. Denne informasjonen har jeg hentet fra svensk Wikipedias ikke helt oppdaterte artikkel om ham. Og vitterlig har jeg også skrevet om den første samlingen av denne serien her.
Love Hurts 2 inneholder 13 nye historier og hans bidrag til Johnossi Comics (nevnt nedenfor). Jevnt over er historiene lengre enn i første samlingen, men gjennomgangstemaet er fremdeles romantisk horror med en humoristisk vri. Og det er fremdeles slik at en må la seg imponere av Anderssons tegninger. Og den variasjonen av temaer han har kommet opp med i de forskjellige serienovellene. Dette skyldes vel hans omfattende kunnskap om populærkultur. Dermed blir det nok en skjellig grunn for denne misunnelsen jeg, og muligens andre, føler overfor disse altfor talentfulle naboene i øst.
For å ha nevnt litt om innholdet. En av historiene dreier seg om problemene med å oppdra en liten pike som er blitt vampyr og hvor hjelpsomme demoner kan være. Hva som kan skje med folk som ikke klarer å holde kjeft under kinoforestillingen. Den naive ungpiken som drar på blind date langt ute i skogen etter mørkets frembrudd. Og hun som skal hevne seg på sine tidligere klassekamerater som mobbet henne på skolen, men valgte feil reunion å gjøre det på. Og hvis dette ikke frister å lese, så vet ikke jeg.

Ingen kommentarer: