tirsdag 5. august 2014

Det er mer mellom.....

I løpet av disse uutholdelige fjorten dagenes hetebølge, har undertegnede bedt til alle de guddommer han kan minnes å ha hørt om, om øsende regnvær. Ble jeg bønnhørt? Disse to ukene kom også med det verste allergianfallet på tyve år, og det ble slik at jeg hilser både høst og vinter velkommen. Og jeg hater vinteren. Derfor hadde jeg og en gyldig grunn til og ikke å ha skrevet altfor mye på bloggen i denne perioden (for å være eksakt; ingenting). Siden regnet ikke kom, var det rimelig å anta at Nietzsche hadde rett, men det eneste en vet med sikkerhet er at han er definitivt ikke blant oss lenger.
Det er Jonathan Hickman og hans nye serie på Avatar har fått tittelen God is Dead og er en samling med de seks første heftene. Her er handlingen lagt til neste år og jorden rystes av en rekke naturkatastrofer, blant annet blir bebyggelsen på Jostedalsbreen jevnet med jorden (!). Da er det DE gjør sin entre. Guddommer fra en svunnen tid: norrøne, greske, hinduistiske og aztekergudene som fremdeles sverger til menneskeofringer som den ypperste religiøse handling. De viktigste som ikke dukker opp er Jahve/en som er tre/tre som er en/Allah.
Vårt moderne samfunn går i oppløsning, men i et fjell har USA`s politisk elite og militære ledere barrikadert seg og holder stand. Så gir noen presidenten en pistol og dermed er ikke presidenten blant oss lenger. Det blir for vanskelig med et så stort hull i hodet. Den øverste generalen forbanner seg selv for at han ikke kom på ideen om å bevæpne presidenten mye tidligere. En har også en gruppe intellektuelle som her representerer fornuften. Dette er en interessant serie og har muligheten til å bli virkelig bra. Tegningene er faktisk mindre elendige enn de pleier å være i Avatar`s serier. For de som har lyst å lese et nitidig referat av denne samlingen kan trykke her.

Ingen kommentarer: