lørdag 16. mai 2009

Andre del av en halv mimring (Magnum Spesial)Etter fem år med Magnum Spesial og det en egentlig etterlyser er noe nytt og spennende. Og det første heftet i året 1993 er er de siste fortelingene om den prikkete jakkekledde mikke mus kopien Alan Falk(Duchateu har vært forfatteren på en rekke middelmådige serier og Tibet tegnet likt gjennom en hel karriere).


1993

1. Alan Falk

2. The Nam

3. The Destroyer

4. Cat Claw


Året ble 1994 og det var de samme seriene som preget Magnum Spesial. Men med nr. 3 ble alt plutselig flyttet opp en divisjon. DC hadde en kjempesuksess med Vertigo og Marvel kunne ikke være dårligere (selvfølgelig ble de det, vi snakker Marvel og Stan Lee). De lanserte Heavy Hitters og en av de som ble oversatt til norsk var Offcastes. Mike Vosburg har laget en rekke serier og var også en av Howard Chaykins assistenter. American Flagg med en orientalsk vri.
1994

1. The Nam

2. The Nam

3. Offcastes (Marvel`s Heavy Hitters)

4. Cat Claw

Så kommer en til det siste året og ting begynner å bli seriøst. Det starter fantastisk med Jim Starlin`s miniserie Breed. Både denne og oppfølgeren Breed II utgitt på Malibu Comics. Og så har vi de første heftene utgitt i farger. Preludes and Nocturnes med The Sandman og norske utgivelser har endelig klart å fange opp tegneserierevolusjonen som har pågått i USA gjennom flere år. Og bare for å vise hvor oppegående redaktøren er avsluttes Magnum Spesial med favorittserien Hellblazer.

1995

1. Breed

2. The Nam

3. The Sandman (Preludes and Nocturnes del 1)

4. The Sandman (Preludes and Nocturnes del 2)

5. Hellblazer (hefte 3-9)

Ingen kommentarer: