tirsdag 13. januar 2009

The Babycart Assassin

Lone Wolf and Cub er et japansk tegneseriefenomen. Selve tegneserien er utgitt i 28 bøker på til sammen 8700 sider. Det er også laget 7 filmer (biblioteket har Babycart at the River Styx) og 2 forskjellige tv-serier. Dette var ikke animeserier, men med virkelige skuespillere. Tegneserien ble utgitt i Japan fra 1970 og ble utgitt på engelsk, første gang, i 1987 av First Comics. Forlaget gikk, som så mange andre små forlag på den tiden, konkurs uten å ha gitt ut hele serien. I ettertid har Dark Horse Comics gitt ut alle de 28 bøkene. Biblioteket har kommet til bind 15.








Serien er skrevet av Kazuo Koike . Han har og skrevet Crying Freeman (en annen favoritt), Samurai Executioner (med samme tegner) og Lady Snowblood. Han har også startet Gekika Sonjuku som er en utdanning for de som vil tegne og skrive manga og bli mangaka. Serien er tegnet av Goseki Kojima, som pussig nok er født samme år og dag som Osamu Tezuka, 03.11. 1928. Han har en tynn, særegen pennestrek og bildene kan sies å være impresjonistiske(hvis jeg husker den riktige meningen av det ordet). En ting er sikkert, og det er at bl.a. Hugo Pratt (Corto Maltese) har latt seg påvirke av denne måten å tegne på.















Så til handlingen i serien. Ogami Itto var Shogunens sjefsbøddel, Kogi Kaishakunin, og frem til hans kone blir myrdet gikk alt strålende. Mordet blir begått for å sette Itto i vanære. Gjerningsmennene kommer fra en rivaliserende klan. Etter dette blir hans ett år gamle sønn, Daigoro, gitt valget mellom en ball og et sverd. Han velger sverdet og dermed starter en hypervoldelig road movie gjennom 1600-1700 tallets Japan. Itto blir The Lone Wolf i sin søken etter å gjenopprette sin tapte ære og få sin rettmessige hevn. Daigoro blir The Cub og blir trillet rundt i sin noe uortodokse barnevogn. En liten advarsel til slutt. Dette er en fantastisk serie, men en bør ikke lese for mye om gangen. Til det er en del av historiene litt for like.

Ingen kommentarer: