lørdag 24. januar 2009

Hva blir det med den fremtiden ?

Jeg kommer ikke bort fra hvor bra jeg synes ukemagasinet 2000 A.D. er, har vært og hvilken innvirkning dette bladet har hatt på engelskspråklige tegneserier. En serie som er verdt å nevne er Strontium Dog. Denne ble skapt av John Wagner og Carlos Ezquerra ( Igjen ! ) for bladet Starlord i 1978 og siden Starlord ble slått sammen med 2000A.D. litt senere, har Strontium Dog vært en viktig serie hos 2000 A.D. Som ,som, oftest hos 2000 A.D. er historien preget av solskinn og gode vibrasjoner.

Etter flere verdenskriger er mesteparten av jorden ødelagt av atomkriger og en av de farligste forurensingskildene er de radioaktive stormene som herjer. Disse og den generelle radioaktive ødeleggelser vokser det frem en underklasse av mutanter. De ”normale” innfører et apartheidregime for å styre denne underklassen. Uheldigvis for lederen av undertrykkelsen er hans egen sønn, Johnny Kreelman, en av mutantene. Allikevel prinsipp er prinsipp og hans egen sønn blir internert.
Han vokser opp til å bli sin fars argeste fiende og tar navnet Johnny Alpha. Etter mange år med undertrykkelse bryter det ut borgerkrig mellom partene. En blodig krig følger og hovedparten av mutantledelsen blir forvist fra jorden, også Johnny Alpha. De må livnære seg som Strontium Dogs og det vil si dusørjegere utenfor jorden og dens solsystem. Alphas partner er den skandinaviske blonde kjempen Wulf Sternhammer og i de tidlige episodene dukker også The Gronk opp. Sistnevnte tilhører en rase med E.T.`er som er uhyre lettskremte og med ikke altfor sterke hjerter, noe som ofte fører til problemer. Dette er i korte trekk hva som er forhistorien til Strontium Dog og serien har fortsatt frem til i dag. Biblioteket har : Strontium Dog : The early cases og som vanlig skal vi, om mulig, kjøpe flere.

Ingen kommentarer: