onsdag 28. januar 2009

Innlegg nr. 50 og hvor jeg klapper meg selv lett på skulderen og snubler videre.

Hvordan ville tilværelsen artet seg hvis superhelter var en del av folks dagligliv? Alan Moore ga et veldig godt svar på det i Watchmen fra 1986. Det samme spørsmålet er det Kurt Busiek prøver å belyse i serien Astro City. Jeg har ikke lest alt som er blitt utgitt av denne serien, så jeg velger å skrive om Astro City : Life in the Big City. Denne boken samler de første seks heftene som ble utgitt på Image-Wildstorm labelen Homage Comics. Busiek ”låner” her ganske mye fra superhelthistorien.

En av historiene handler om hvordan Supermanns (eller en som ligner forbløffende) sin hverdag egentlig ville vært. Aldri et ledig øyeblikk fra å redde verden. Og den eneste daten han ser som mulig å gå ut med er Mirakelkvinnen (eller en som ligner veldig). Livet hans blir til slutt levd i de drømmene han har, mens han sover sine tilmålte minutter. I de fem andre historiene blir vi introdusert for flere av de viktigste superheltene i denne byen. Selve byen spiller også en viktig rolle i serien. Det er den byen som har størst tetthet av menneskene med spesielle krefter og tilbøyeligheten til å bruke dem. Busiek gir oss også innsikt i byens historie, arkitektur og de forskjellige bydelene. Alt dette glimrende illustrert av tegneren Brent E Anderson. De fabelaktige coverne er laget av Alex Ross ( Kingdom Come ).


http://www.alexrossart.com/artforsale.asp?sc=ARPB3

Så litt om forfatteren av serien : Kurt Busiek har skrevet manus til tegneserier for nesten alle amerikanske forlag som utgir superhelter. Han er barndomsvenn med Scott McCloud . Hans store kommersielle gjennombrudd kom med Marvel Comics miniserie Marvels i 1994. Av senere ting han har vært opptatt med er Dark Horse Comics relansering av tegneserieversjonen av Robert E Howard`s Conan.

1 kommentar:

l.g. sa...

Jeg syns du er flink, jeg.Og du gjør en litt mindre enn middels jobb i å prøve formulere deg skriftlig. Kommareglene gjelder for alle !


Vennlig hilsen


Lasch G