tirsdag 6. oktober 2009

The Gospel According to Neil : Bok 7(gitt ut som nr. 6)

Her har en kommet frem til hvor jeg begynte å kjøpe heftene i Sandman serien (nr. 46 var det første). Bok 8 inneholder heftene 41 til 49. Denne serien var den største aha-opplevelsen jeg noensinne har hatt når det kommer til tegneserier. Etter å ha befunnet meg lenge i tegneserie-limbo sammen med ufødte ideer, talentløse utførelser og aldri fullførte tegneserier ble frelsen gitt meg ved The Sandman. Jeg vet at jeg har skrevet om dette tidligere (ihvertfall seks ganger), men med denne historien, Brief Lives, ble mitt forhold til serien sementert.
Bok 7 fortsetter historien fra A Game of You. Med sine 9 hefter er det bare The Kindly Ones (57-69) som er lengre. Bok 7, Fables and Reflections, er en samling av kortere historier som ble utgitt både før og etter Brief Lives. Den vil logisk nok dukke opp som bok 8. Tilbake til Brief Lives og det har gått noen uker siden slutten av bok 6. Morpheus lider av det en kan kalle kjærlighetssorg, noe som preger hele The Dreaming. Mellom annet et ustoppelig regnvær.
Det var syv søsken i en familie av Uendelige. Hittil har leseren truffet fem av dem i begynnelsen av bok 2. En av disse var Delirium og i begynnelsen av historien kommer hun på besøk hos sin hjerte/smerte plagede bror. Hun insisterer på at Morpheus må hjelpe henne med å lokalisere det syvende og frivillig savnede familiemedlemmet Destruction. Morpheus har en del innvendninger m.h.t. hvilken prioritering dette har for han akkurat der og da, men blir til slutt en del av denne uortodokse leteaksjonen. Underveis i letingen kommer de i kontakt med et usedvanlig reisebyrå, hvis innehaver er Mr. Farrel (den babylonske guden Pharamond). De reiser til nordkalotten og treffer en samisk sjaman. Senere dukker Ishtar opp som stripper på en slik klubb der det er vanlig. Ishtar var en kjærlighets og krigsgudinne fra samme området som nevnte Pharamond. Den snakkende hunden Barnabas dukker opp , Barnabas er en helgen hjemmehørende på Kypros og som døde i år 61. Han får siden den utakknemlige oppgaven å være Deliriums oppasser. Det en og får vite om Delirium var at hun tidligere var Delight, men noe katastrofalt skjedde. Dream og Deliriums reise ender til slutt på en liten gresk øy. Det blir et annerledes gjensyn med nesten glemte familiemedlemmer. Herfra vet en, etter å ha lest hele serien, at dette var blitt en helt annerledes serie enn noen en hadde lest før. Og vet at slutten på Brief Lives også markerer begynnelsen på slutten av hele serien om The Sandman.

Ingen kommentarer: