tirsdag 2. juni 2009

10. liste over nyinnkjøpte tegneserierJeg begynte å jobbe på Stavanger bibliotek for temmelig nøyaktig 8 år og 4 måneder siden. Da hadde biblioteket noen få hefter med Katsuhiro Otomos mangaserie Akira og tre utgaver av bok nr. 9. Så etter alle disse årene hvor en har prøvd å få tak i alle bøkene kommer til slutt bok nr. 16 og serien er komplett ! (så lenge det varer) En serie som ennå ikke er avsluttetTakehiko Inoues Vagabond. Med nr. 10 har vi de 20 første bøkene, bok nr. 30 er nettopp utgitt i Japan.


Biblioteket har en samling med Jhonen Vasquez` serie Johnny the Homicidal Maniac og i den serien dukker Squee opp som en av bifigurene. I Squee`s wonderful blir han presentert i sin egen serie. Å si at resultatet er annerledes er kanskje et understatement.


Den norske oversettelsen av 100 Bullets skynder seg langsomt. Denne gangen er det heftene 15 til 30 som kommer ut samlet i en bok. Dirtbike Manifesto er en av Brian Wood`s tidligste serier og har vært innom biblioteket før, et kort øyeblikk.

De to bøkene med Alan Moore er samlinger fra tiden han jobbet i 2000 A.D. Det er vittig å lese disse og se hvor langt han har kommet siden pluss det at de er til tider veldig underholdende.

De to heftene med Gilbert Hernandez er nye historier ettersom han og broren Jamie bestemte seg for gjenopplive Love and Rockets.

Og til slutt er det Basil Wolverton (1909-78) og samlingen Wolverton`s Bible. Denne boken samler Wolverton`s tolkning av det gamle tetamentet og Johannes åpenbarng og kan sies å være nokså utypisk hans øvrige produksjon. Wolverton hadde en lang og mangslungen karriere og er vel mest kjent for å tegne de mest groteske og humoristiske ansiktene i tegneseriehistorien. Han har vært utgitt på norsk i flere forskjellige sammenhenger, men er vel allikevel ukjent for de aller fleste. Så her er en god anledning til å bli kjent med en av de største tegneseriehumoristene gjennom tidene.Brian Wood / Rob G : The Couriers 2 : Dirtbike Manifesto

Jhonen Vasquez : Squee`s wonderful big giant book of unspeakable horrors

Katsuhiro Otomo : Akira bok 16 : Transmutation

Takehiko Inoue : Vagabond 10

Brian Azzarello / Eduardo Risso 100 Bullets (15-30)

Alan Moore / Alan Davis : The Complete DR & Quinch

Alan Moore / Div : Complete A. Moore`s Future Shocks

Gilbert Hernandez : New Tales of old Palomar 1 og 2

Basil Wolverton : The Wolverton BibleNeste innlegg : AKIRA

Ingen kommentarer: