fredag 27. februar 2009

Hvorfor alt var bedre før og alt stadig blir bedre

http://www.steverude.com/

http://www.bloodyredbaron.com/index_files/thiswritinglife.htmFor de av dere som har sett på listen over nye tegneserier nedenfor, vil se at biblioteket har fått inn vol. 1 og 2 av Mike Baron og Steve Rude`s Nexus. Dette er en science fiction serie som har blitt utgitt, nesten, kontinuerlig siden det første nummeret kom på Capital Comics i 1981. Flesteparten av heftene har blitt utgitt på First Comics, henholdsvis nummerne 6-80. 81- 98 ble utgitt på Dark Horse Comics som en serie av miniserier og Steve Rude har nå startet sitt eget forlag, Rude Dude Productions. Dette uten Mike Baron.
( Nexus : Space Opera 1-4)

Både Mike Baron og Steve Rude startet sine profesjonelle karrierer i 1981 med Nexus. Baron skapte i 1983 også figuren Badger, som også har blitt utgitt i rykk og napp siden. Baron har også jobbet for Marvel Comics, hvor han en stund var en av hovedforfatterne på de forskjellige Punisher utgivelsene. Han har skrevet Kung Fu serier utgitt i Hong Kong (Baron er en ihuga kampsportentusiast). Ved siden av dette har han jobbet for flere andre forlag og skrevet både Star Wars og Kiss serier.

Steve Rude tegnet ikke alle heftene med Nexus utgitt på First. På denne tiden fikk han muligheten til å tegne en miniserie skrevet av Dave Gibbons : World`s Finest ( Batman og Supermann ). Rude er også en fan av tegnefilmfiguren Space Ghost og har jobbet både med animasjon og tegneserier når det gjelder denne figuren, skapt av Alex Toth. Toth, er ved siden av Jack Kirby, en av Rude`s store forbilder. For tiden skriver og tegner han også sin egen serie The Moth. Denne blir og utgitt på Rude Dude Productions.Til slutt litt om serien Nexus. Nexus, eller Horatio Hellpop som er hans sivile navn, har blitt gitt kreftene sine av den mystiske Merk. Merk hevder å være den siste overlevende av en eldgammel rase. The Merk har gitt Nexus i oppgave å straffe massemordere og Nexus mottar oppdragene i drømmer. Serien behandler gjennom hele serien problematikken med skyld og straff. Dette er som sagt den gjennomgående problematikken, men historien blir gjort lysere med et stort persongalleri, morsomme sidehistorier og stor fortellerkunst. Dette er enda en serie jeg fant på Løvås Bruktbu, vel og merke bare 39 av de 40 første nr. , og den har siden vært en av mine soleklare favoritter. Jeg mangler 2 nr. for å komplett utgivelsene på Dark Horse, så hvis noen sitter på Nexus : Alien Justice 2 og 3 så er jeg villig til å komme med et godt tilbud.

Ingen kommentarer: