Det er på denne tiden han kommer med ideen om The Eternal Champion. En helt for hver tidsepoke i multiverset og alle er aspekter av den ene opprinnelige helten. Behovet for alle disse heltene er den evige kampen mellom Orden og Kaos. Noen av disse heltene er Hawkmoon, Von Bek , Corum og Jerry Cornelius. Biblioteket har faktisk en del av disse bøkene og de anbefales på det varmeste. Den mest kjente av disse heltene, i dette tilfellet en anti-helt, er Elric of Melnibone. Og det er tegneserier basert på bøker om han jeg i dag skal snakke om. Moorcock skrev opprinnelig seks bøker om Elric. Siden har det kommet to frittstående bøker og en triologi til.
Elric er den siste lovlige herskeren av byen og imperiet Melnibone. Imperiet er inne i sluttfasen og dekadensen rår i byen. Elrics fetter Yrkoon , bror til Elrics utkårede Cymoril, styrter Elric og griper selv makten. Dette fører til at Elric inngår en pakt med Kaos og får det sjelespisende sverdet Stormbringer. Han er videre behjelpelig med å ødelegge Melnibone i et forsøk på å befri Cymoril. Slik begynner historien om Elric og en må ta med i betraktningen at den er mye bedre og omfattende enn jeg klarer å beskrive den.
De første tegneserieadapsjonene av Elric kom tidlig på åttitallet. Marvel Comics var først ute med Elric : The Dreaming City. Adaptert av Roy Thomas ( som og har både adaptert og skrevet et utall av historier om Robert E Howard`s Conan for Marvel Comics ) og tegnet av P. Craig Russell . Nummer to var Pacific Comics med Elric of Melnibone, igjen med Thomas og Russell og med Michael T Gilbert som tegner nr. 2 ( mest kjent for serien Mr. Monster ). First Comics ga senere på åttitallet ut tegneserier av nesten alle de resterende bøkene i serien.
Så spoler vi frem til 1997 og Elric : Stormbringer. Denne gangen er det P Craig Russell ( som er en av mine klare favoritter, den eneste jeg vet som har laget tegneserie av et dikt av Yukio Mishima og som jeg skal ha en lengere presentasjon av siden ) som både står for adapsjon og tegninger. Dette er historien om Elric som blir innhentet av den endelige skjebnen og hva sverdet Stormbringer virkelig er og representerer. Historien er glimrende og illustrasjonene likeså, skjønt innimellom kan det bli litt vel klaustrofobisk i forholdet tekst og bilde. En ekstra bonus i samlingen biblioteket har er historien One Life skrevet av ingen ringere enn Neil Gaiman. Om en ung kostskolegutts møte med bøkene til Michael Moorcock, uten tvil en smule selvbiografisk.
Til sist er det Elric : The Making of a Sorcerer. Denne er skrevet spesielt for tegneserier og det er Moorcock selv som har skrevet historien. Tegneren er ikke ukjente Walter Simonson, kanskje mest kjent for seriene Starslammers, Marvel`s Thor på åttitallet og som nå skriver tegneserieversjonen av spillet World of Warcraft (også utgitt i Norge). Disse to samarbeidet også på serien Michael Moorcock`s Multiverse som ble utgitt på DC imprintet Helix. Serien er en prequel til bøkene om Elric og tar for seg treningen Elric må gjennom, den reisen drømmene pålegger ham å gjennomføre og også forhistorien til de konfliktene som bryter ut i bokserien. Historien er helt klart et must for de som har lest bøkene og Simonson er en stor tegneserietegner. En heldig kombinasjon. Mesteparten av seriene om Elric lar seg ikke skaffe lenger, men de to biblioteket har er i alle fall vel verdt å få med seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar