mandag 2. februar 2009

Med et (eller flere ?) øye for detaljer
Geof Darrow er en amerikansk tegneserietegner og designer. Tidlig i karrieren jobbet han med animasjon (han studerte hos Hanna Barbara Studios) . Han traff på Moebius (Jean Giraud) i 1982 under innspillingen av Disney-filmen Tron. Dette resulterte i at de samarbeidet om en portfolio, Le Cite Feu. Etter dette utgir han serien Bourbon Thret (1986) og denne er for franske serieskapere å anse som en inside joke.

Så hopper vi til 1990 og Darrow samarbeider med Frank Miller. Tegneserien heter Hard Boiled og er løselig basert på Philip K Dick`s novelle The Electric Ant. Historien går ut på at hovedpersonen Nixon er på vei hjem, men veien er lang og fylt med ekstreme farer. Nixon er i stand til å forsvare seg, men må gi tapt for overmakten. Ingenting er slik det burde være i Nixon sin tilværelse. Også er det slik at Nixon er ikke heller den han tror han er. Historien er Dick i et nøtteskall. Darrow`s tegninger er så detaljerte at en må lese serien flere ganger for å få med seg alt. I 1996 gjenopptok Darrow og Miller samarbeidet. Dette resulterer i Big Guy and Rusty the Boy Robot. En historie om de to robotene i hovedrollene sin kamp for å redde Tokyo fra å bli utradert av det onde manifistert som en oransje Godzilla. En mer familievennlig historie enn den forrige og rimelig fjollete. Det hele reddes i land av Darrow`s tegninger. Siden dette har han laget seriene Doc Frankenstein (2004. Manus av Darrow ogWachowski-brødrene. Tegnet av Steve Skroce) og Shaolin Cowboy (2005).

Geof Darrow har også vært conceptual artist (er for trøtt i hodet til å komme opp med den norske oversettelsen) på alle tre Wachowski-brødrenes Matrix-filmer. Han har også illustrert Andrew Vachss` bok Another Chance to get it Right. Han arbeider også for foreningen Protect : The National Association to Protect Children. Alt i alt en stor kunstner og et strålende menneske.

Ingen kommentarer: