lørdag 21. mars 2009

The Gospel According to Neil : 3. Bok


Vi har kommet frem til bok tre og den består av fire frittstående historier, heftene 17-20. Med tre forskjellige tegnere og med stor tematisk variasjon. Den første historien er det Kelley Jones (Batman, The Hammer et.al.) som tegner. Her møter vi one hit forfatteren Richard Madouc som er i sørgelig i beit for inspirasjonen som kan få han til å skrive oppfølgeren. Han møter en annen eldre og nesten glemt suksessforfatter med et tilbud en ikke kan avslå. For en merkelig pris (en hårball samlet i magesekken fra et menneske som spiser sitt eget hår, Rapunzelsyndromet) kan han få kjøpe alt han trenger av inspirasjon. Det han kjøper er Calliope, en av de ni musene og med ansvar for det skrevne ord (jeg har aldri vært i nærheten av henne).Hun blir utsatt for grov mishandling, men har en forhistorie med Morpheus og har født hans eneste sønn, lyrespilleren Orpheus.


Andre historien er om en kattunge som blir invitert med på et nattlig møte sammen med et stort antall andre katter og møter en messias i skikkelse av en siamesisk katt. Denne forteller en horribel historie om menneskenes grusomheter og hvordan katter kan forandre virkeligheten tilbake skik den engang var, ved kollektivt å drømme den samme drømmen. Og drømme denne drømmen er hva denne kattungen ser foran seg i etterkant. Igjen glimrende tegnet av Kelley Jones og rentegnet av Malcolm Jones III.


Så kommer vi til den historien som blir den første milepælen i historien om The Sandman. Her er det den nokså mislykkede dramatikeren og skuepilleren William som har blitt hyret av Morpheus for å skrive to stykker. Det første er en Midsommernatts drøm. Spilt for for dem det handler om i skuespillet på et jorde i England. Hans sønn Hamnet er med for første gang på turne og alvedronningen Titania ser ham som sin nye tjener og protege. Robin Goodfellow eller Puck blir rasende og flykter inn i den virkelige verdenen (og det får ikke konsekvenser for den videre handlingen ?). Dette var historien som vant prisen for beste novelle under World Fantasy Awards i 1991. Og etterpå endret de reglene slik at det utelukket tegneserier.

Den siste historien er om superhelten Element Girl som er en kvinnelig utgave av Metamorpho (en merkelig superhelt som bestod av fire elementer som gjorde at han kunne forvandle seg til nesten hva som helst). Gitt denne muligheten til å bli hvem det enn skulle være jobbet Urania ”Raine” Blackwell for noe som lignet CIA . Problemet ble bare at hun mistet kontrollen kroppen og evnen til å bevare et utseende. Etter å brukt masker over lengre tid for å kunne gi et gjenskinn av normalitet, blir ønsket om en avslutning bare sterkere. Og hva vi blir vitne til er hennes høyeste ønske går i oppfyllelse når hun møter soloppgangen og Death. Og her ender tredje bok og alt blir så mye bedre, hvis mulig, fra og med neste bok

Ingen kommentarer: